İKÇÜ’nün Projelerden Aldığı Hibe Oranında Rekor Artış
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (İKÇÜ KAGEM) ile Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından “Yurtdışı Öğrenim, Staj ve Proje İmkanları” başlığında bir seminer düzenlendi
İKÇÜ Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Bakay ile Erasmus Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Cennet Kuman Kıssaboylu, Öğr. Gör. Koray Çelik’in konuşmacı olduğu toplantıya, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevtap Ünal, İKÇÜ KAGEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yalçın ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Öğrencilerimizin Kariyer Gelişimini Takip Ediyoruz
Toplantının açış konuşmasını yapan Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yalçın, merkezlerinin kariyer planlama ve istihdam konularında öğrencilere rehberlik etmek, onların kariyer gelişimlerini takip etmek ve bu konuda yapılacak çalışmaları izlemek amacıyla faaliyetler yürüttüğünü belirtti. KAGEM’in bir diğer amacının da, kendilerini ve mesleklerini tanıma yolculuğunda İKÇÜ’lü gençlere ihtiyaç duydukları profesyonel desteği sağlamak olduğunu dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Yalçın, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ile organize ettikleri seminerin öğrencilere bir rehber olması temennisini paylaştı.
İKÇÜ’nün Aldığı Hibe 9 Kat Arttı
Erasmus+ programının genel nitelikleri hakkında bilgilendirmede bulunan Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Bakay da Türkiye’nin son yıllarda projeler konusunda kaydettiği ilerlemeler sonucunda yatırılan miktarların çok üzerinde hibe alındığını aktardı. İKÇÜ’ nün de son bir yıldır Ulusal Ajans ve Avrupa Birliği’nden aldığı hibe miktarının 9 kat arttığına işaret eden Bakay, bu gelişmenin hem üniversite yönetimi hem de akademisyenler tarafından uluslararasılaşmaya verilen önem sayesinde yaşandığını söyledi. Öğrenim hareketliliği kapsamında ise yurt dışına giden İKÇÜ akademisyenleri ve öğrencilerinin sayısında geçmiş yıllara oranla yüzde 200-300 oranında bir artış yaşandığını dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Bakay, son 2 yıldır yalnızca AB ülkeleri ile değil; Hindistan’dan Güney Kore’ye ve Afrika ülkelerine kadar dünyanın farklı bölgelerindeki birçok ülke ile projeler yapılmaya başlandığını aktardı.
Eksiklik Görülen Her Şey Projeye Dönüştürülebilir
18-30 yaş arası herkesin Erasmus projelerine dahil olabileceğini belirten Erasmus Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Koray Çelik, toplumda eksiklik olarak görülen her şeyin projeye dönüştürülebileceğini söyledi. AB projesi üretmenin ve proje içerisinde yer almanın gençlerin istihdam olanağını arttırdığını vurgulayan Öğr. Gör. Çelik, AB gençlik projelerinde dijital dönüşüm, iklim, çevre ve sürdürülebilirlik, uluslararasılık, kültürler arası diyalog gibi öncelikli başlıkların yer aldığını söyledi.
Amaç İstihdam Olanaklarını Arttırmak
Yükseköğretim Kurumlarında öğrenim hareketliliği ile ilgili bilgilendirmede bulunan Öğr. Gör. Cennet Kuman Kıssaboylu ise Avrupa Birliği’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarını kapsayan Erasmus’un Türkiye’de Ulusal Ajans tarafından yürütüldüğünü belirtti. Programın amacının kişilere yeni beceriler kazandırmak, kişisel gelişimin ve istihdam olanaklarının arttırılmasına katkı sağlamak olduğunu kaydeden Kıssaboylu, Erasmus+ programı öğrenim ve staj hareketliliğinin başvuru koşullarına ve öğrencilere kazandıracağı olanaklara yönelik bir sunum yaptı.
Bilgilendirme toplantısında, Erasmus programı çerçevesinde yurtdışı eğitim ve staj olanaklarından yararlanan İKÇÜ öğrenciler de deneyimlerini paylaştı.