İKÇÜ UBYS ESOGÜ’de
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geçtiğimiz mayıs ayında dördüncüsünün Kuşadası’nda yapıldığı Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi Çalıştayına katılarak İKÇÜ ÜBYS ‘ye geçme kararı alan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi(ESOGÜ) resmen UBYS kullanıcısı oldu.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde(ESOGÜ) düzenlenen imza töreni, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Demiral, Daire Başkan V. Ömer Tanberk ile İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, Bilgi İşlem Daire Başkanı Fatih Tunçez katılımıyla yapıldı.
ESOGÜ Yerli ve Milli Teknolojilerin Destekçisi
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, üniversite olarak milli ve yerli teknolojilerin kullanılmasına, uygulanmasına, üretilen bilginin üretime, teknolojiye dönüşmesine verdikleri önemin altını çizdi. Rektör Prof. Dr. Çolak, “Bir eğitim ve bilim kurumu için üretilen bilginin, yapılan araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin üretime, teknolojiye dönüşmesi son derece önemlidir. Bu kapsamda gerek kamu ile gerekse de özel sektörle yapılan iş birliklerine oldukça önem veriyoruz. İKÇÜ ile ESOGÜ arasında UBYS paydasında sağlanan bu karşılıklı bilgi alışverişinin, yerli ve milli teknoloji paylaşımının tüm üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu buluşmada emeği geçen başta İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse nezdinde yazılımda emeği geçen İKÇÜ’lü mühendislerimizi kutluyor, şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Bürokrasiyi Minimuma İndirgeyen Kolaylıklar Sistemi
ESOGÜ’nün UBYS ailesine katılmasından duydukları memnuniyeti paylaşan İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği "Dijital Seferberlik" ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinin yürüttüğü milli teknoloji hamlesi kapsamında, İKÇÜ’lü mühendisler tarafından yazılan UBYS’nin kullanım ağının genişlemesinden gurur duyduklarını ifade etti. Prof. Dr. Bulduklu, “Bir üniversitenin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak yapıda, tümleşik ve başka sistemlerle etkiletişime açık bir sisteme sahip bir yazılım olan UBYS’mizin ESOGÜ ailesince de kullanılacak olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. 2012 yılında başlayan UBYS projesi, T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın destekleriyle 34 modüllü içeriğiyle bir milyonu aşan kullanıcıya servis sağlıyor. Üniversitelerin idari ve akademik tüm süreçlerinin online olarak yürütüldüğü UBYS, hem zamandan tasarruf sağlıyor hem de bürokratik süreçleri minimuma indirgeyen kolaylıklar sistemi. Bu sistemi bünyesine katan ESOGÜ’ye hayırlı olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.